Profiel

Ik ben Juliëtte van 't Westende, 28 jaar en Master of Science in de Bio-Farmaceutische Wetenschappen. Een prachtige richting waar veel mooi werk in te doen is. Toch klopt mijn hart óók voor iets anders: "Sjuuls". Een door mijzelf opgezet platform waarop ik tweedehands kleding, schoenen en accessoires verkoop. Al jaren ben ik zijdelings betrokken in de dameskleding branche en sinds een paar jaar heb ik er een prominentere vorm aan gegeven. 

Duurzaamheid

De maatschappij waarin wij leven heeft veel kleding, schoenen, sjaals, sieraden & tassen over. Door deze producten een tweede leven te geven wil ik, samen met jullie, het milieu een beetje zien te ontlasten.

Namaste

Tevens ben ik op een van mijn reizen geraakt door de armoede van het land NEPAL. Ik mocht kennis maken met de 'wees'kinderen van namasteprojects die mij veel leerden over dankbaar zijn. Geraakt door hun eenvoudige, sobere maar toch vrolijke leven wil ik samen met jullie een klein steentje bijdragen aan soortgelijke projecten. Dit wil ik doen door ingeleverde kleding die na een jaar nog niet verkocht is ten gunste te laten komen aan doelen die zich bezig houden met armoede bestrijding (denk aan Sympany & Plan Nederland). Natuurlijk is dit geen verplichting en vraag ik om je toestemming. Het lijkt mij echter een heel mooi idee om samen iets te kunnen betekenen voor onze medemens.

Sympany


Sympany zamelt kleding, schoenen en overig textiel in in veel Nederlandse gemeenten en bij bedrijven en winkeliers. In hun sorteercentra sorteren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een groot deel van het ingezamelde textiel. Zo krijgen deze mensen weer een goede baan. Sympany initieert en steunt diverse initiatieven om gerecycled textiel op te nemen in de productie van nieuwe mode. Met deze activiteiten houdt Sympany geld over. Dat resultaat gaat via Sympany naar projecten in Afrikaanse landen en in India die duurzaam zijn en mensen meer zelfredzaam maken.